Debora Fotografie | Veelgestelde vragen
16959
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16959,page-child,parent-pageid-17023,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-theme-ver-16.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Veelgestelde vragen

Bij het organiseren van een bruiloft komt veel kijken. En ook het kiezen van een fotograaf die bij jullie past kan lastig zijn. Jullie willen natuurlijk zeker weten dat jullie een goede keus maken. Om daar zeker van te zijn maak ik altijd eerst een afspraak met mijn bruidsparen om te kijken of wij de juiste “klik” hebben. Maar om jullie toch al een beetje op weg te helpen hieronder een aantal veelgestelde vragen.

Bewerk je alle foto's die wij krijgen?

Ja, alle foto’s die jullie krijgen zijn door mij bewerkt . Dat betekent dat ze zijn gecorrigeerd op kleur, helderheid, uitsnede en meer.

Kunnen wij ook de ongecorrigeerde RAW bestanden krijgen?

Nee, jullie krijgen alleen de bewerkte JPEG bestanden. De foto’s zijn pas helemaal af en in mijn stijl als ik ze heb bewerkt. Het is ook niet toegestaan om de bestanden die ik aan jullie heb geleverd te bewerken.

Krijgen we de foto’s alleen in kleur, of ook in zwart-wit?

Jullie krijgen op de door Debora Fotografie geleverde USB het grootste gedeelte van de foto’s in kleur. Een klein gedeelte van de foto’s zullen jullie in zwart-wit krijgen omdat ik denk dat die foto’s nog mooier zijn in  zwart-wit!

Krijgen wij álle foto’s op USB? In hoge resolutie en rechtenvrij?

Jullie krijgen na de bruiloft een USB met foto’s. Op de USB staan niet álle foto’s die ik gemaakt heb op jullie grote dag, maar een selectie daarvan. Een selectie van de mooiste foto’s van jullie en jullie gasten. In het pakket dat jullie gekozen hebben is aangegeven hoeveel foto’s dit minimaal zijn. De foto’s op de USB zijn in hoge resolutie. Deze kunnen jullie dus zelf laten afdrukken ook in groot formaat of op een canvas. De foto’s zijn echter NIET helemaal rechtenvrij, het copyright blijft ten alle tijde in handen van de fotograaf. Jullie mogen wel alles met de foto’s doen, zo lang ze maar niet commercieel gebruikt worden zonder mijn toestemming. Foto’s delen op je Facebook of foto’s mailen naar familie mag natuurlijk wel gewoon.

Bewaar je ook een back-up van onze trouwfoto’s?

Ja ik bewaar alle foto’s die ik op jullie bruiloft heb gemaakt. Zelfs nog jaren nadat ik ze aan jullie heb geleverd. Maar omdat een ongeluk in een klein hoekje zit raad ik jullie zelf ook aan om direct een back-up van de foto’s te maken. Bij voorkeur zelfs meer dan één.

Wij hebben gekozen voor bruiloft basis maar willen toch een trouwalbum kan dat?

Jazeker, mochten jullie beslissen dat jullie toch graag een trouwalbum willen dan is dat zeker mogelijk. Dat mag je voor je bruiloft al bedenken maar ook zeker nog erna. Ik zal in dat geval een offerte voor jullie maken en ik ontwerp dan graag alsnog een album voor jullie.

Mogen we zelf meedenken over de indeling van het trouwalbum, of bepaal jij die?

Een trouwalbum is heel persoonlijk en iets waar jullie je hele leven naar zullen kijken. Daarom wil ik ook dat jullie helemaal tevreden zijn met het eindresultaat. En daarom beslissen jullie ook mee over het album. Na de bruiloft lever ik eerst zo snel mogelijk de USB + online galerij op, zodat jullie alle foto’s alvast kunnen bekijken. Tegelijkertijd probeer ik ook al een ontwerp voor het trouwalbum klaar te hebben. Deze kunnen jullie dan bekijken en ook aan mij aangeven of jullie nog wijzigingen willen aanbrengen. Als jullie de wijzigingen hebben doorgegeven ga ik het album aanpassen en stuur ik jullie een tweede proef. Als jullie je goedkeuring hebben gegeven gaat het album pas naar de drukker. Gemiddeld is de levertijd vanaf het moment van bestellen tot de levering zo’n 4 weken.

Krijgen we ook een bevestiging van onze boeking, zodat we zeker weten dat je bij onze bruiloft bent?

Ja jullie krijgen zeker een bevestiging van de boeking. De eerste bevestiging krijgen jullie via de mail. Daarna stel ik een contract voor jullie op, waar in staat wat we van elkaar kunnen verwachten, het pakket wat jullie hebben gekozen en wat er bij het pakket is inbegrepen. Maar ook zaken over levertijden en de aanbetaling die jullie moeten doen om de boeking definitief te maken. Dat contract tekenen we beide zodat wij niet meer voor verrassingen komen te staan en alles helemaal duidelijk is.

Onze planning is in de loop der tijd iets veranderd en we willen toch een ander pakket of meer uren fotografie. Mogen we dit nog veranderen?

In het contract hebben we het door jullie gekozen pakket en het daarbij behorende aantal uur fotografie en de kosten vastgelegd. Omdat dit contract vaak al ver voor de bruiloft wordt gemaakt en getekend is het logisch dat er nog wel wat kan veranderen. Het is dan ook zeker nog mogelijk om te kiezen voor een ander pakket of om nog extra losse uren fotografie bij te boeken voor jullie grote dag. De extra uren factureer ik dan op € 95,- per uur extra. Het is overigens ook nog mogelijk om op de grote dag zelf extra uren bij te boeken. Zit het aantal uren dat ik aanwezig zou zijn er op dan meld ik dat bij jullie. Ik vertrek dan ook nooit zonder dat eerst bij jullie te hebben aangegeven.